U školskoj kuhinji s kuharicom Sandrom Videc Hižak

0
956
views

Povodom Tjedna školskog doručka zapitali smo se kako izgleda radni dan školske kuharice. Kuhinju IV. OŠ Varaždin vodi kuharica Sandra Videc Hižak. Posjetili smo je u kuhinji i saznali brojne zanimljivosti.

Osobna iskaznica – Sandra Videc Hižak

Moje najdraže jelo je… pečeni picek i mlinci, salata

Pet namirnica koje uvijek imam u kuhinji… mlijeko, brašno, jogurt, marmelada, linolada

Uzor u kuhanju mi je… profesorica iz srednje škole prof. Barbara Martinez

Najdraži kuhinjski aparat mi je… mikser

Najneobičnija hrana koju sam probala su… puževi

Jelo koje najviše volim pripremati u školskoj kuhinji… pužići u umaku bolonjez jer to djeca vole jesti

Da nisam kuharica bila bih… ekonomist

 

Nakon ovih zanimljivih osobnih podataka o gđi Videc Hižak, saznali smo i informacije o funkcioniranju školske kuhinje.

 

Kada započinje radni dan djelatnika školske kuhinje?

Radno vrijeme nam je od 6h do 14h.

Tko sve sudjeluje u pripremi školskih obroka?

Sandra Videc Hižak, tj. ja, i pomoćna kuharica Dajana Kavur koja radi do povratka s porodiljnog pomoćne kuharice Ivane Njegovec.

Koliko obroka dnevno pripremate?

Pripremamo 400 obroka.

Koliko vremena treba za pripremu školskog obroka?

Treba nam otprilike sat i pol.

Koliko kruha i mlijeka se dnevno potroši?

Obično to bude 35 štruca kruha i 60l mlijeka.

Koja hrana se najbolje pojede?

Djeca najviše vole tjesteninu u bolonjez umaku, gris i hamburgere.

Koja hrana se najviše baca?

Najviše bacamo rižu (rižoto), hajdinu kašu te zobenu kašu.

Što Vam je najlakše, a što najteže u poslu?

Sve je lako za djecu.

Što biste poručili roditeljima učenika?

Ako žele da djeca imaju zdrave navike, moraju ih kod kuće zdravo hraniti.

Što biste poručili učenicima?

Ne bacajte hranu!

Velik je posao pred nama želimo li da školski doručak bude nutritivno bogat, a da ga istovremeno djeca prihvate. Nadamo se da će uz projekte koje provodimo kako bismo im približili zdravu hranu i dočarali važnost doručka te pomoć vještih ruku naše kuharice cilj biti ostvaren.

Doručak trećeg dana u Tjednu školskog doručka bila je kajgana, zadovoljna lica učenika i kuharice govore da je ovo uspješna opcija za školski doručak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.