6.abc, 3.a te 4.ab dio projekta Moja filmska priča od škole do kina

0
280
views

Moja filmska priča od škole do kina naziv je projekta učiteljice Dubravke Kalinić Lebinec koji se provodi kroz tri aktivnosti:

1.     Trening trenera 

2.      Škola u kinu

3.      Subotnje matineje (od studenog do prosinca, učenici i učitelji bit će na jutarnjim projekcijama i analizama filmova s filmskim djelatnicima: glumicama Hanom Hegedušić i Barbarom Rocco, te redateljima Hrvojem Rumboldtom iTomislavom Šobanom)

Trenutno je u tijeku druga aktivnost, Škola u kinu. Ovog četvrtka, 20.10.2022. godine, učenicima osnovnih škola u kinu Gaj su se prikazivali filmovi Crni vuk, bijeli vuk,(Ivana Guljašević, 2020.),  Plac (Ana Hušman, 2006.),  Popravilište za roditelje (Bruno Anković, 2010.). Predstavnici IV. OŠ Varaždin iz predmetne nastave bili su 6. a, b i c razred s učiteljicama Sonjom Štabi Mas, Andrejom Kranjčić, Silvijom Hrnčić i knjižničarkom Marinom Mavrek. Predstavnici razredne nastave bili su 3.a te 4.a i b.

Osim spomenutih kratkometražnih filmova, prikaza su i dva kratkometražna filma filmsko.kreativnog studia VanimaPokloni svoj mi foto, videospot nastao tehnikom stop animacije te crtani film Zubi-bubi. IV. OŠ imala je i svog predstavnika među autorima filmova, učenik Oleksandr Moskalov  jedan je od tvoraca filma Zubi-bubi. On je djeci u publici opisao način rada u Vanimi te ih pozvao da se pridruže varaždinskim animatorima.

Prikazivanje filmova popraćeno je najavama učiteljica i učitelja s uputama za usmjereno gledanje te metodičkom analizom nakon gledanja filma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.