Nagradu Veliko srce Varaždina primile Ana Bistrović, Lena Kolenko i Elena Košić

0
312
views

Dječji forum naše Škole i članovi Vijeća  učenika od 5. do 8. predložili su za nagradu Veliko srce Varaždina Anu Bistrović, Lenu Kolenko i Elenu Košić.

 

Nagrada se dodjeljuje za:

  • izvanredna postignuća, te istaknute uspjehe na području međusobnog pomaganja,
  • vršnjačku pomoć,
  • međugeneracijsku solidarnost,
  • promicanje i poštovanja dječjih prava

_____________________________________________________________

 

Upoznajte naša Velika srca kroz opise razrednih kolega i učitelja;

 

ANA BISTROVIĆ, 8.a

Ana je odlična učenica 8.a razreda IV. OŠ Varaždin. Marljiva je, odgovorna prema svojim obavezama, a bavi se i plesom i jako voli čitati. Uvijek je spremna pomoći, iskrena je, tolerantna prema drugima, probleme rješava razgovorom, na nju prijatelji uvijek mogu računati. Nikad se ne svađa, ne vrijeđa druge, probleme rješava mirnim putem, poštena je i iskrena. Njeni prijatelji iz razreda napisali su: „Nema bolje prijateljice – svaki razgovor, šala i druženje s Anom stvara predivne uspomene. Naučila nas je kako biti boljom osobom, pokazala kako se uživa u životu iz dana u dan“.  Ana je veliko srce našeg razreda i našeg grada!

 

LENA KOLENKO, 6.c

Za učenicu Lenu Kolenko prijatelji iz razreda navode kako je dobra, draga i uvijek spremna nekome pomoći. Ako ju prijatelji nešto pitaju, uvijek im lijepo odgovori, posuđuje im stvari i prema svima se lijepo i brižno odnosi. U nju imaju povjerenja i u njenom društvu se osjećaju ugodno. Lenu ističu kao dobru i brižnu prijateljicu koja je i uzorna učenica. Ona im pomaže čak i kada se netko ozlijedi, a njena odgovornost i empatičnost prema prijateljima ,ali i prema učiteljima, lijepo se vidi i iz jedne rečenice koju su djeca napisala o njoj…citiram: „Ako nešto krivo napravimo, ona nam kaže što smo krivo napravili i ispravi nas da budemo bolji.“

Učitelji ističu Lenu kao dragu , izuzetno empatičnu i odgovornu djevojčicu koja svojom toplinom i brižnim pristupom ulijeva sigurnost svim prijateljima bez razlike. Jako cijeni svakog prijatelja i podjednako je brižna prema svakome. S podjednakim poštovanjem i brigom odnosi se prema odraslima, prema djeci i prema životinjama. Za nju je svako živo biće vrijedno dobrote, topline i  poštovanja .  Djecu potiče na međusobnu suradnju i podršku te ima fer i korektan odnos prema svima.

Za kraj , izdvojila bih jednu od mnogih predivnih rečenica koje su djeca napisala o Leni :      „ …i svako bi trebao imati takvu osobu u životu i tijekom djetinjstva, uvijek svima pomogne, ne samo meni.“

 

ELENA KOŠIĆ. 8.c

Elena Košić je četrnaestogodišnja djevojčica 8.c razreda IV.OŠ Varaždin. Među prijateljima u razredu je omiljena, ne zato što je odlična učenica i sportašica, već zato što je uvijek spremna svakog saslušati , onako pažljivo, sa strpljenjem , u miru. Elena je jako pažljiva, izvrsno prepoznaje tuđe osjećaje , empatična je i  svakoga privlači svojom jednostavnošću, prirodnim ponašanjem i dobrotom.

Ono po čemu se razlikuje od ostalih je što nije sebična i nametljiva, u ostvarenju svojim ciljeva ne „gazi“ druge već uvijek stavlja druge ispred sebe i u svakoj osobi prvo vidi i prepoznaje dobre strane. Jako je podupiruća, nikoga ne izostavlja iz bilo kakve aktivnosti i zaista čuje i mišljenja drugih. Elena je jedinstvena prijateljica i s njom se svi žele družiti jer uz nju ne trebaju glumatati, već mogu biti ono što jesu, prirodni.

Svima nam pokazuje svjetliju stranu priče, veliki je optimist, a to nam je jako potrebno u ovo vrijeme kada slušamo samo neke loše priče . Zbog svoje pozitive, gotovo joj sve polazi od ruke, uvijek postiže uspjeh i  pokazuje da se u nešto moraš dati 100 posto kako bi bio uspješan.

Sretni smo da je Elena dio 8.c jer nas osnažuje svojim optimizmom i strpljivošću. S njom je sve nekako veselije i lakše.

___________________________________________________

26.10. 2022. održana je svečanost  na kojoj je gradonačelnik osobno svakom čestitao i uručio plaketu Velikog srca.

Na fotografijama nedostaje Elena Košić koja je zbog bolesti bila spriječena doći na svečanost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.