Nastava uz pilates lopte

0
5289
views

U 3. c razredu naše škole redovito se na nastavi koriste pilates lopte. Djeca na njima sjede za vrijeme nastave – dok čitaju, pišu, crtaju…

Pitali smo njihovu učiteljicu Gordanu Foder što je bio  glavni motiv za uvođenje lopte u nastavu te nam je rekla kako smatra da je učenicima teško sjediti 5 sati na tvrdim stolicama i kralježnica im se savija, a na pilates loptama im je lakše sjediti i koncentrirati se. Učiteljica smatra kako bi i ostatku škole pilates lopte bile korisne.

Učenici 3.c jednoglasno se slažu kako je sjedenje na loptama puno bolje od sjedenja na klasičnim stolicama.

Lopte poznate kao pilates lopte idealne su za profesionalnu i kućnu uporabu. Koriste ih fizioterapeuti, osobni treneri i  fitness treneri. Kod učenika koji na loptama uglavnom samo sjede najveći je utjecaj na držanje i pravilan oblik kralježnice. Važno je odabrati odgovarajući veličinu lopte, prilikom sjedenja na lopti kut između bedara i gornjeg dijela tijela trebao bi biti više od 90°.

Budući da su brojna istraživanja pokazala da je svakodnevno dugotrajno sjedenje štetno za ljudski organizam, ovakav oblik sjedenja za vrijeme nastave sigurno je dobar za zdravlje učenika jer oni provode i do osam sati dnevno u sjedećem položaju.

Matej Gabriel Monteleone 5.a

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.