Četvrta na Interliberu

0
320
views

Dana 9.11.2022. učenici viših razreda IV osnovne škole posjetili su Nacionalu i sveučilišnu knjižnicu te 44. izdanje Međunarodnog sajma knjige Interliber na Zagrebačkom Velesajmu koji se ove godine održava od 8. do 13.studenog.
U pratnji učenika bile je knjižničarka Marina Mavrek (voditeljica izleta) te učiteljice Andreja Kranjčić, Gordana Foder i Marjana Boršćak – Sudec.

Mladim ljudima vrijedno je ponuditi knjige koje ih kuže pa su tako „knjiško moljci“ viših razreda IV. osnovne škole Varaždin te jedan učenik iz nižih razreda, 9. studenog 2022. krenuli autobusom u 8 sati na nezaboravno putovanje u čarobni svijet knjiga. 

    Učenici su najprije posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, ustanovu kulture, odgoja i obrazovanja koja čuva bogatstvo pisane riječi o Hrvatskoj i Hrvatima. Nakon kraćeg odmora, posjetili su omiljeno mjesto ljubitelja knjige, mjesto gdje se susreću sve generacije čitatelja, a to je Međunarodni sajam knjige „Interliber“. 

Na izložbenom prostoru Zagrebačkog velesajma u intenzivnom ritmu predstavljale su se knjige, a hrvatske i inozemne „knjiške zvijezde“ poput Sanje Polak potpisivale su knjige. Uz bezbroj zanimljivih naslova, svatko je pronašao svoju knjigu, lijek za dušu. 

    S osmijehom na licu vratili se „knjiško moljci“ oko 17 sati u Varaždin kao svjedoci istinite riječi da ljubav prema knjizi nikad neće prestati. 

Paula Kolarić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.