Festival različitosti

0
310
views

Festival različitosti koji je održan u IV. osnovnoj školi Varaždin 21. prosinca 2022.   osmišljen je u sklopu programa UPSHIFT koji je dio UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM – za budućnost mladih.

Nakon pozdravnog govora doc.dr.sc. Jasmine Posavec, ravnateljice Škole, publiku su pozdravili i voditelji programa – Kruno Horvat i Yana Prykhodko. Idejne začetnice festivala Isabell Cenkovčan, Ivon Hendija, Jana Masten i Aiym Targynova ispričale su odakle im motivacija i kako su osmislile Festival, a nakon toga nastupili su  Polina Starovoitenko, Yana Prykhodko, Seraphym Shpak, Eva Avrashchenko, Igor Kacel s pjesmom Ljubit Ukrainu. Sljedeća je nastupila, s pjesmom  Muhammad Nabina, Lana Akech.
Marko i Jelena Zrnić, Gabrijela Vincek i Jana Masten plesali su u ritmu Jumbo bwane.
Recitacija na romskom jeziku izveli su Melani Oršuš, Marko Horvat te Ines Oršuš. Stepan Donskikh na harmonici je izveo skladbu Stari hrast, a Oleksandr Moskalov recitirao je pjesmu Ukraina dok je Jessica Regja interpretirala Brojalicu. Svi su sudionici zatim plesali u ritmu Jeruzaleme, a Festival je zatvorio zbor IV. OŠ Varaždin pjesmom Neka cijeli ovaj svijet.

Uz spomenutu učenice, u realizaciji Festivala sudjelovale su učiteljice Dijana Gašparac, Silvija Špiranec, Džana Talijančić i Maja Đakmanec Loborec. Gosti festivala mogli su tom prigodom kupiti nakit koji su izradile učenice Četvrte uz mentorstvo učiteljice Talijančić, druženje je završeno kušanjem tradicionalnih jela različitih država koje su pripremili roditelji učenika te tradicionalnim jelima varaždinskog kraja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.