MONA SPIZA Dobar tek! – Kultura hrane u varaždinskom kraju na način 4.c

0
303
views

Biljni i životinjski prehrambeni proizvodi poput žumanjaka, bjelanjaka, sira i meda ono su od čega su se spravljala ljepila, preparacije i boje te su bili neizostavan dio u gradnji likovnih djela starih majstora. Posjetitelji GMV-a mogu se u to uvjeriti kroz povijesni prikaz na Mona Spizi, nastavnoj cjelini izložbe Dobar tek!

Kroz pet međusobno isprepletenih dijelova Mona Spiza objašnjava nastanak i uporabu pigmenata i bojila u likovnoj umjetnosti, a ulogu hrane prezentira s konzervatorsko-restauratorskog aspekta. Dio izložbe su i rekonstruirani renesansni i barokni atelijeri starih majstora. Autorica izložbene cjeline Mona Spiza: konzervatorica-restauratorica u GMV-u Daša Suhić Hižak.

Učenici 4.c razreda IV.OŠ Varaždin i njihova učiteljica Gordana Foder razgledali su izložbu te sudjelovali na radionici Fini portreti pod vodstvom muzejske pedagoginje Jelene Petković.

Ukusne radove 4.c pogledajte u galeriji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.