Četvrta ugostila učenike i učitelje iz Italije

0
266
views

Od 7. do 12. veljače IV. osnovna škola Varaždin domaćin je učenicima i učiteljima iz grada Marineo na Siciliji u sklopu Erasmus projekta.

 U Varaždin je stiglo 15 učenika i troje učitelja. Koordinatorica aktivnosti u IV. osnovnoj školi Varaždin je učiteljica savjetnica Dijana Gašparac. Djeca iz Italije smještena su u obiteljima učenika IV. OŠ Varaždin.
U aktivnosti učenika sa Sicilije uključili su se i drugi učitelji IV. osnovne škole.
U utorak su učenicima sa Sicilije prezentirani hrvatski školski sustav, tražili su “skriveno blago” po školi u  organizaciji knjižničarke Marine Mavrek i učiteljice informatike Josipe Crnjak, a učenici naše škole proveli su Sicilijance prostorima Četvrte poput pravih turističkih vodiča. Dva školska sata proveli su u 4. c kod učiteljice savjetnice Gordane Foder na radionici Let’s be friends gdje su igrali  razne igre koje razvijaju međusobnu komunikaciju i suradnju, pjevalo se i sviralo, a kao uspomenu na susret učenici su jedni drugima izradili straničnike.
 Gosti imaju pred sobom još nekoliko zanimljivih dana u Varaždinu i IV. OŠ Varaždin, a današnji su dan iskoristili za posjet Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.