4. osnovna škola Varaždin na Međužupanijskoj smotri učeničkih istraživačkih radova iz Biosigurnosti i biozaštite

0
470
views

U Zagrebu, 2. ožujka 2023. godine, održala se Međužupanijska smotra učeničkih istraživačkih radova iz Biosigurnosti i biozaštite.
IV. osnovne škole Varaždin predstavljala su dva tima učenika sedmih razreda.
Tim BioNada IV. činili su Janko Klapež i Karlo Vugrin (zamjena Lara Bartolić), a Tim D.A.L.M. Leona Vincek i Marko Zrnić (zamjena Antonija Kalčev i Jelena Zrnić) te Paula Bosilj i Mia Kozjak pod mentorstvom učiteljice biologije Marjane Boršćak-Sudec i u pratnji učiteljice Kristine Sadibašić. Smotra se održala u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu za Središnju Hrvatsku (Grad Zagreb, Istarska, Karlovačka, Koprivničko- križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Primorsko-giranska, Sisačko- moslavačka, Varaždinska i Zagrebačka županija), bilo je 16 timova, 32 učenika i 15 mentora te su se oni predstavili izlaganjem svojih radova. Izrađivali su postere te provodili istraživanja.
Janko Klapež i Karlo Vugrin govorili su o trovanju hranom te koje su koje namirnice najčešći krivac, a Leona Vincek i Marko Zrnić govorili su o izradi dezinficijensa te njegovoj učinkovitosti.
Učenici su motivirano predstavili svoj rad, za izlaganje su dobili zahvalnice te su izrazili želju za sudjelovanjem na sljedećoj Smotri.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.