Šestaši pogledali Dnevnik Pauline P.

0
215
views

Učenici 6.abc i njihove razrednice Sonja Štabi Mas, Andreja Kranjčić i Silvija Hrnčić bili su na terenskoj nastavi u kinu Gaj.

Tom su prilikom pogledali film Dnevnik Pauline P. koji je u prva tri tjedna napunio kinodvorane diljem Hrvatske te osvojio gledatelje svih uzrasta. Temeljem pozitivnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje film Dnevnik Pauline P. dobio je preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za gledanje u kinima u sklopu nastave medijske kulture. Samo na zagrebačkoj premijeri 18. ožujka u Kinu SC-a film je pogledalo gotovo dvije tisuće ljudi, dok je premijerno još prikazan u Osijeku, Splitu, Krapini, Mostaru i Rijeci.

Učenici IV. osnovne škole uživali su gledajući ovu zabavnu, toplu i šarenu ekranizaciju poznatog romana književnice Sanje Polak u režiji Nevena Hitreca. Glavnu ulogu u filmu tumači Katja Matković.

Ovom terenskom nastavom učenici su potaknuti na praćenje događanja u domaćoj kinematografiji, ponovili su teoriju igranog filma te vidjeli ekranizaciju književnog djela koje su čitali.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.