Da sam Sunce

0
478
views

 

Sunce nas je danas počastilo svojim zrakama pa ćemo i mi vas lijepim riječima… Pročitajte što Ivan Gotić i Ivan Novak pišu o Suncu.

Uživajte u čitanju!

DA SAM SUNCE

Volim promatrati Sunce iako me zabole oči. Uživam u njegovoj toplini i zamišljam kako bi bilo da sam ja Sunce.

Da sam Sunce, promatrao bih planete i brojao zvijezde. To mi nikad ne bi dosadilo. Da sam Sunce, svojim bih zrakama obasjavao polja, šume, planinske vrhove i morska prostranstva. Igrao bih se sa sjenama. Da sam Sunce, jutrima bih budio svako živo biće. Šareni tulipani, mirisni jorgovani, crvene ruže uživali bi u mojim toplim dodirima.

Tada se ipak sjetim da ja već jesam nečije Sunce. Mamino.

Ivan Novak, 4.c

DA SAM SUNCE

 

Kako bih volio biti Sunce. Ono je predivne crvene boje koja svima izmami osmijeh na lice. Iako je puno veće od Jupitera, ono je nježno iznutra. Ponekad i prenježno pa mu zrake toliko sjaje da nam je svima vruće.

Da sam Sunce, radio bih mnoge stvari. Tjerao bih kišu kući kada bih vidio da su ljudi radi nje tužni, ali i mokri čitav dan. Igrao bih se skrivača s oblacima cijeli dan. Oduševljavao bih sve ljude svojim veličanstvenim šarenim zalascima. Prije spavanja dozivao bih mnoge ptice natrag u naše krajeve, prijevremeno. Mogao bih zagrliti Mjesec, Mars i sve planete i zvijezde, ali najveći i najjači zagrljaj ostavio bih za Zemlju jer bi mi ona bila najdraža susjeda u svemiru.

Bilo bi lijepo biti Sunce, ali i ovo naše radi odličan posao. Svakog dana sve jače i ljepše sjaji kako bi ljude i djecu izmamilo van iz kuće uživati u ljepotama prirode i toplini i sjaju koje obasvaja ne samo okolinu već i nas same. Kad je sunčano, svi su sretni.

Ivan Gotić, 4.c

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.