Festival znanosti na Sveučilištu Sjever

0
219
views

U srijedu, 26.travnja 2023. god., učenici 3.bc razreda te učenici 5.c i 6.b razreda u pratnji svojih razrednica Tamare Melnjak, Romane Kraš, Kristine Sadibašić te Andreje Kranjčić sudjelovali su na Festivalu znanosti na Sveučilištu Sjever.
Osim u našem gradu, ova manifestacija se održava i u drugim gradovima na području cijele Hrvatske od 24. do 29. travnja.
Tema ovogodišnjeg festivala znanosti je „Priroda i društvo“, a cilj mu je svim zainteresiranim osobama približiti znanost, upoznati ih s pojavama i procesima koji se zbivaju u prirodi kao i najnovijim saznanjima i rezultatima istraživanja iz područja znanosti.
Na festivalu smo imali prilike prisustvovati različitim predavanjima, prezentacijama, radionicama i izložbama.
Predavanja i radionice su bile vrlo zanimljive i edukativne, a u neke od njih smo i aktivno uključili kao npr. Čudesna svojstva jabučnog octa i crvenog zelja, Priroda i društvo u našim crijevima, Djeca spašavaju život, Koristi ruke i opiši prijatelju zvuk prirode, Prirodni začini za dobro društvo…
BIlo je zanimljivo upoznati se s probavnim sustavom čovjeka, izvoditi postupak oživljavanja čovjeka te učiti prepoznati začine, koje koristimo u pripremi različitih jela, po okusu i mirisu.
Na kraju kraćeg izleta u svijet znanosti mogli smo uvidjeti značaj i primjenu znanosti u našem svakodnevnom život te zaključiti kako učenjem i samostalnim istraživanjem, koristeći se različitim izvorima informacija, svakodnevno proširujemo svoja znanja.
Tko zna, možda je netko od nas motiviran na Sveučilištu Sjever pa će jednog dana postati znanstvenik! 

Zahvaljujemo Sveučilištu na gostoprimstvu, prenesenom znanju te ukusnim grickalicama i sokovima.

Ida Vidaček, 6.b

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.