Đurđevački pijesci – zanimljiva terenska nastava petaša

0
197
views

U utorak, 2. svibnja 2023. godine, svi peti razredi IV. OŠ Varaždin bili su u Đurđevcu na terenskoj nastavi.

Prvo su posjetili Stari grad Đurđevca. Tamo su vidjeli  predstavu o tome kako su Turci napali Đurđevac i čuli legendu  o Picoku koji je  (pijetao) spasio Đurđevac. Svidjelo im se kako je gospodin, koji je glumio vojnika iz Đurđevaca, ispalio papirnatu kuglu iz topa. Mnoge je to i prepalo. Nakon toga ušli su u utvrdu gdje su mogli vidjeti svakakve zanimljivosti. Nakon razgledavanja muzeja bio je mali odmor, a zatim su otišli u mali zoološki vrt. Tamo su mogli vidjeti razne životinje – ljame, koze, deve, ponije i magarce. Najviše ih se dojmila mala deva zajedno s mamom. Taj je zoološki vrt bio jako zanimljiv, a zatim su otišli Muzej Grada Đurđevca i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci. Tamo je bilo jako zanimljivo jer su gledali  kratki filmić. Stajanjem na ploču mogli su i osjetiti potres Ili su mogli na glavu staviti 3D naočale  i svašta vidjeti. Sve je bilo zanimljivo.

Poslije svega bili su jako gladni te su otišli na jako fini ručak u restoranu – ništa drugo nego svima omiljeno pohano meso, pomfrit i ketchup. Svi su na to navalili i jako se dobro najeli.  Zatim su otišli dalje u razgledavanje. Ako niste znali, u Đurđevcu ima mala, ali posebna, pustinja. Nastala je kao ostaci lesa iz posljednjeg ledenog doba kojeg je donio vjetar iz daleke Afrike te naša rijeka Drava. Tamo su prošetali i imali priliku vidjeti kako pustinja izgled te vidjeti biljni svijet hrvatske Sahare.

Vratili su se do autobusa baš u pravo vrijeme jer je taman počela kiša. Taj je izlet bio jako zanimljiv i zabavan te su imali priliku vidjeti puno novih i zanimljivih stvari i na kraju su se sretno vratili kući.

 

ROMINA KUKINA-BALUN 5.C

ANA KALČEV 5.C

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.