Noć knjige 2023.

0
163
views

Povodom Noći knjige, manifestacije koja se održava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) i ove smo godine u Četvrtoj organizirali nekoliko događanja za naše učenike.

Ovogodišnja tema manifestacije – Sanjaju li roboti električne knjige? propitkuje fenomen umjetne inteligencije.

Učenici 3. abc razreda, njihove učiteljice M. Studak, T. Melnjak, Romana Kraš i školska knjižničarka sudjelovali su u aktivnosti ‘Psst… Noćno čitanje u tijeku!’. Čitali su svoje omiljene odlomke iz knjiga ili slikovnica, u školskoj knjižnici pod svijećama i baterijskim svjetiljkama.

Učenici 4.abc razreda sa svojim učiteljicama M. Ilić-Konjić, J. Jalšić, G. Foder i školskom knjižničarkom uključili su se u obilježavanje 150. godišnjice rođenja naše hrvatske književnice i prve novinarke na ovim prostorima – Marije Jurić Zagorke! U aktivnosti pod nazivom ‘Upoznaj Zagorku!’ učenici su se upoznali s biografijom i zanimljivim povijesnim činjenicama iz Zagorkina života. Pogledali su epizodu iz dokumentarno-zabavnog serijala Roberta Knjaza ‘Hrvatski velikani 2’ o Mariji Jurić Zagorki, a ilustrirana knjiga Tomislava Zagode o životu i radu Marije Jurić Zagorke poslužila im je kao podsjetnik u ilustriranju bitnih događaja iz Zagorkina života. Osim toga, učenici 4. a razreda osmislili su i naslovnice za sve nastavke Gričke vještice u alatu Canva koje možete pogledati na poveznici:

https://read.bookcreator.com/1LorlWjeTLT2Yefwo1jlxblNJnA2/b4vqi0jfRGu7PPcBis7GCQ

Koristeći različite izvore znanja, kao produkt informiranja i istraživanja, napravljeni su  likovni, audio-vizualni i digitalni sadržaji o poznatoj hrvatskoj novinarki i književnici. Uz pomoć multimedijskog principa usvajanja znanja učenici su lakše organizirali nove informacije i upamtili ih, razumjeli nove pojmove i povezali ih sa svojim predznanjem.

U nastavku pogledajte što su sve radili!

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.