Projekt Cvjetna lektira 2023.

0
185
views

Ovogodišnje izdanje projekta ‘Cvjetna lektira’ koji marljivo provode učiteljice i učenici 2. abc razreda u suradnji sa školskom knjižničarkom Marinom Mavrek, uspješno je privedeno kraju. Projekt se provodi s ciljem ostvarivanja kreativnijeg odnosa prema učeničkoj lektiri, stjecanja stvaralačkog iskustva, poticanja mašte i  kreativnosti, uživanja u čitanju i ljubavi prema knjizi, razvijanje ekološke svijesti kod učenika te pobuđivanja interesa učenika za STEM područja.

I ove godine, proljeće su obilježili čitajući priču ‘Plesna haljina žutog maslačka’ Sunčane Škrinjarić, izradom kreativnih i likovnih radova, terenskom nastavom i sportskim aktivnostima.

Učenici su se natjecali u kvizu prepoznavanja cvijeća, izrađivali straničnike s motivima iz priče, ukrase od reciklažnog papira, mirisne slike od prirodnih materijala te osmislili stripove prema književnom predlošku.

Najlakši način za učenje o biljkama je kroz sakupljanje, sušenje i slaganje biljaka u zbirku koja se naziva herbarij. Naši drugašići okušali su se u ovom zanimljivom procesu otkrivanja i čuvanja pojedinih primjeraka zavičajne flore. Učenici 2. b razreda sa svojom učiteljicom Silvijom Grđan-Hosni su se okušali u izradi recikliranog papira i dokazali da je recikliranje koristan proces jer njime smanjujemo korištenje prirodnih sirovina i čuvamo okoliš!

Sa svojim učiteljicama,  Ivanom Švagelj Majcen, Silvijom Grđan-Hosni, Lidijom Drvarić, Snježanom Kolak i školskom knjižničarkom posjetiti su i izložbu kukaca – stalni postav Entomološkog odjela GMV te Vrtni centar, gdje su saznali zanimljive i poučne informacije o biljnom i životinjskom svijetu.

Na kraju projekta, organizirane su natjecateljske igre pod nazivom Maslačkove natjecateljske igre u našoj sportskoj dvorani, u kojima su sudjelovali učenici  drugih razreda zajedno sa svojim roditeljima, djedovima i bakama! Razvijanje sportskog duha, bodrenje natjecatelja, osmijeh i radost na licima naših učenika ( i roditelja) najbolja su nagrada za ovakve aktivnosti.

Rezultate zajedničkog rada u projektu– maštovite i kreativne radove, učenici su pokazali roditeljima na izložbi nakon natjecateljskih igara i okrijepe.

U nastavku pogledajte kako je sve to izgledalo ove godine!


 

Marina Mavrek

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.