Četvrta godina eTwinning projekta Webučionica

0
137
views

Webučionica je projekt stjecanja digitalnih znanja i vještina uz niz webinara formiranih u obliku korak po korak pristupa. Krajnji cilj je razvoj digitalnih vještina kod učitelja i učenika. U sklopu Webučionice učenici bi uz niz jednostavnih i besplatnih alata stvarali međupredmetne sadržaje različitih predmeta. Učenici bi pazili na sigurnost u Internetskom svijetu kao i na digitalne tragove koje ostavljaju. CILJ projekta je poticati učitelje i učenike na razvoj informatičko-komunikacijskih kompetencija, komunikaciju na materinskom jeziku, učiti ih kako učiti, razvijati socijalne i građanske kompetencije, razvijati poduzetnost i inicijativnost.

Učenici 4. a i b razreda naše škole ove su se školske godine uključili u međunarodni eTwinning projekt Webučionica 4.0 čiji je koordinator školska knjižničarka Marina Mavrek. Ovo nam je već četvrta godina kako sudjelujemo u tom zanimljivom projektu. Učenici su tijekom školske godine upoznali mnoge digitalne alate i povezali njihovu primjenu s nastavnim gradivom te se uključili u stvaranje digitalnih sadržaja u novim alatima. Uz ostale prigodne datume posebno su obilježili  Dan sigurnog interneta kao osnovicu pravilnog korištenja digitalnih sadržaja i prisustva na mreži.

Digitalna pismenost bitna je vještina 21. stoljeća, a naši su učenici razvijali svoje računalne kompetencije te učili o sigurnoj i odgovornoj uporabi IKT-a.

 

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.