„THE WELL-Welcoming Environment for Leading and Learning“ – Četvrta domaćin treće mobilnosti

0
166
views
Učitelji iz Irske, Rumunjske, Portugala i Češke u IV. OŠ Varaždin
 IV.OŠ Varaždin domaćin je treće mobilnosti  Erasmus projekta „THE WELL-Welcoming Environment for Leading and Learning“ te su školu posjetili učitelji iz Irske, Rumunjske, Portugala i Češke.
Učenici su pjesmom „We all need more kindness“ dočekali naše goste koji nisu skrivali svoje oduševljenje dječjom izvedbom. Učenike su uvježbale učiteljice Gašparac i Fruk, a na gitari su ih pratili učenik Jakov Čikan i učitelj Juranko.
Pozdravni govor održala je ravnateljica Snježana Šitum u prostorima školske knjižnice.
Svi sudionici projekta dočekani su s poklonom dobrodošlice koji je osmislila učiteljica Likovne kulture Maja Đakmanec Loborec.
Učenici 8.b razreda, Mia Kozjak i Janko Klapež, uz mentortvo učiteljice Špiranec, predstavili su hrvatski obrazovni sustav uz zanimljivu prezentaciju, a knjižničarka Marina Mavrek je pripremila video pod nazivom „Naša škola u 70 riječi“.
Učenici 7. a razreda, Nikša Vaupotić, Petar Kudelić, Vita Erent i Helena Mlinarić, bili su izvrsni vodiči našim gostima. U 60 minuta upoznali su naše goste s prostorima škole, odveli ih na neke nastavne satove te odgovorili na brojna pitanja posjetitelja.
U isto vrijeme održavala se radionica tradicionalnog plesa koju su vodile učiteljice Mlakar  kao mentorica plesa te učiteljica Knežić kao pratnja na harmonici.
Nakon aktivnosti u Školi, u pratnji učiteljica Foder i Kranjčić gosti su odšetali do Varaždinskog groblja gdje ih je učiteljica Foder upoznala s povijesnom vrijednošću i obilježjima groblja. Kasnije su uz turističkog vodiča Daria Čamića upoznali naš prelijepi grad.
Ponosni smo na naše učenike koji su sudjelovali u današnjim aktivnostima, ostavili izvrstan dojam na naše goste. Ponosni smo na učitelje IV.OŠ koji pokazuju kreativnost, kvalitetu i odgovornost u svom radu. Čekaju nas još dva uzbudljiva dana s našim gostima.
Koordinatorice projekta: Sofija Fruk, Marina Mavrek, Gašparac Dijana

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.