„THE WELL- Welcoming Environment for Leading and Learning“ u IV. OŠ Varaždin

0
138
views

Naša IV. osnovna škola ovaj tjedan je domaćin međunarodnog projekta Erasmus pod nazivom „THE WELL- Welcoming Environment for Leading and Learning“.
Osim Hrvatske u Projektu sudjeluju i učitelji i učiteljice iz Portugala, Irske, Rumunjske i Češke.
U utorak ujutro u holu naše škole zbor sastavljen od učenika i učenica iz nekoliko razreda naše škole s pjesmom „We all need more kindness“ zaželio je dobrodošlicu našim gostima. Svi su bili veseli i dobro raspoloženi, a prigodni pokloni i razdragana dječja lica potaknula su dodatno oduševljenje kod naših posjetitelja.
U školskoj knjižnici pozdravni govor našim gostima (ukupno 42) održala je naša nova ravnateljica Snježana Šitum. Na istom mjestu održala se prezentacija o obrazovnom sustavu u Republici Hrvatskoj. Prezentaciju na engleskom jeziku pripremili su učenici 8.b razreda Mia Kozjak i Janko Klapež uz pomoć učiteljice Silvije Špiranec. Nakon toga naša knjižničarka Marina Mavrek predstavila je našu školu zanimljivim videom  pod nazivom „Naša škola u 70 riječi“.
Učenici 7.a razreda Vita Erent, Petar Kudelić, Helena Mlinarić i Nikša Vaupotić bili su zaduženi za upoznavanje naših posjetitelja s prostorijama škole. Osim razgledavanja škole učitelji i učiteljice imali su priliku ući u naše razrede te upoznati se s načinom izvođenja nastave.
Veselo i razigrano bilo je na glazbenoj radionici koju su osmislile i vodile naše učiteljice Sara Mlakar i Martina Knežić. Na radionici su se izvodili  hrvatski tradicionalni plesovi.
Drugi dio dana bio je rezerviran za posjet Varaždinskom gradskom groblju, najpoznatijem groblju u ovom dijelu Europe. Obilazak je realiziran uz pratnju naših učitelja Gordane Foder i Andreje Kranjčić.
Nakon šetnji bijelim stazama našeg groblja okruženog prekrasnim zelenilom i cvijećem, naši gosti uputili su se prema centru gradu gdje su se u pratnji turističkog vodiča upoznali s varaždinskim kulturnim znamenitostima.

Ida Vidaček

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.