Književni susret s Jelenom Kočet Sekovanić

0
125
views

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige,  u petak 10. studenoga učenici prvih i drugih razreda naše škole družili su se u školskoj knjižnici sa spisateljicom, Varaždinkom, Jelenom Kočet Sekovanić. Učenicima je predstavila svoju slikovnicu Rasplesane boje koju je ilustrirala Margareta Geci.

Spisateljici su na samom početku učenici 2. b razreda predstavili i recitirali pjesme koje su sami napisali, a nadahnuli su se slikovnicom Rasplesane boje.

Učenici su s velikom pažnjom slušali sve što im je autorica pričala o nastanku ove slikovnice, od ideje do tiska kao i počecima svog spisateljskog rada u osnovnoj školi kada je počela pisati svoje prve pjesme i priče te pobjeđivati na dječjim književnim natječajima.

U slikovnici autorica na zanimljiv način kroz stihove govori o toleranciji među bojama, od kojih je svaka različita i posebna, ali istovremeno i jednako vrijedna. Korisne i jasne poruke ove slikovnice pridonose jačanju svijesti o važnosti uvažavanja drugih i bogatstvu različitosti pa ju preporučamo svoj djeci.

Za kraj književnog susreta, učenici su spisateljici postavljali pitanja, na koja ima je ona rado odgovarala.

 

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.