Pronaći ljubav je magično iskustvo, ali ponekad, bez obzira na to koliko se trudili, pronaći onu jednu osobu koja će te oboriti s nogu i nije tako jednostavno. Tada je potrebno samo malo magije kako bi sve krenulo u pravom smjeru.
Mali istraživači su pokušali privući ljubav u svoj život uz zabavu i finu magiju. Malo magije ne može škoditi. Magija i čarolije zvuče istovremeno i opasno i zabavno, ali izrada ovih napitaka sve je samo ne opasna. Glavni sastojak koji vam treba jesu biljke – sastojak koji se godinama koristi za izradu različitih lijekova i napitaka. Baš kao da radite šalicu biljnog čaja, sličan je postupak izrade ljubavnog napitka, najveća je razlika samo u namjeri koju imate. Prvo što su istraživači trebali napraviti bio je izbor pravog bilja za svoj ljubavni napitak. Nakon što su odabrali svoj glavni sastojak ljubavnog napitka, sljedeći je korak bio izrada istog. Bilje je potrebno preliti vodom iz bunara, ukoliko nemate bunar, može vam poslužiti i bočica čiste izvorske vode. Izvorsku vodu ( pod Belom) u kuhalo je izlila učiteljica . Kad je voda zakuhala prelila je čaj i pustila da odstoji. Tada su nastupili mali istraživači, sami su u biljni napitak dodavali ponuđene čarobne sastojke . Mogli su birati između ovih sastojaka: vilinskog smijeha, suza morske sirene, pjesme malog anđela, sjaja izlazećeg sunca, plamena troglavog zmaja, mirisa jutarnje rose, kreketa zelene žabe te praha krila šišmiša. Svaki učenik je napisao vlastiti recept te po receptu sastavio napitak. Kada je napitak bio gotov, mogli su ga ili popiti sami ili ga dati svome partneru iz klupe! Nekome je ljubav bila slatka , a nekome manje.
Upozorenje! Sve je ovo bilo samo za zabavu. Naravno da čarobni napitci nisu stvarni, ali su odličan izgovor za druženje s prijateljima i zabavu, a i na kraju vas čeka fini topli napitak, što je s obzirom na trenutne temperature vani itekako dobrodošlo.
Sastojci koji su korišteni u stvaranju ljubavnog napitka su šipak, kamilica , menta- čarobno bilje, smeđi šećer, med, šećer, cimet, đumbir, kardamom, limunska kiselina te soda bikarbona – čarobni sastojci.
Silvija Grđan-Hosni