Ivani za rođendan

0
47
views

Na današnji dan, 18. travnja, prije 150 godina rođena je hrvatska književnica koja je u Hrvatskoj i u svijetu priznata kao jedna od najznačajnijih spisateljica za djecu, često nazivana i ‘hrvatski Andersen’ – Ivana Brlić-Mažuranić.

Ovu značajnu obljetnicu povodom 150. godišnjice Ivaninog rođenja obilježavamo projektom ‘Godina s Ivanom’, kroz manifestaciju Noć knjige, a na današnji dan  i s nekoliko kreativnih aktivnosti za učenike 3. abc  i 4. abc razreda. Aktivnosti su provedene u suradnji sa školskom knjižničarkom, Marinom Mavrek.

Povodom Ivaninog rođendana, učenici 3. b razred su osmislili rođendanske čestitke u koje su osim riječi zahvale za njezina djela, napisali i nekoliko stihova iz Ivaninih pjesama.

Učenici 4.abc razreda oslikali su straničnike s motivima iz Šume Striborove. Straničnike su razmijenili s učenicima četvrtih razreda VI. OŠ Varaždin u suradnji s knjižničarkom Natašom Narančić  i učenicima OŠ ‘Vladimir Nazor’ iz Sv. Ilije u suradnji s knjižničarkom Tatjanom Slunjski.

Osim toga, učenici 4. abc razreda su izrađivali slike fantastičnih i mitoloških likova iz priča Šuma Striborova i Regoč uz pomoć umjetne inteligencije, u učionici informatike. Također, sudjelovali su u lovu na blagu pod nazivom ‘Potraga za Ivaninim blagom’. Potraga im se jako svidjela, a slatka nagrada izmamila je dodatne osmijehe na lica učenika.

Predstoji nam još Noć knjige (23. travnja) i priprema izložbe Ivani u čast i povodom 150. godišnjice njezina rođenja.

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.