Osmi razredi su odali počast žrtvama Vukovara

0
75
views

Naši osmaši su 8. i 9. svibnja posjetili Vukovar u sklopu terenske nastave. Ovaj projekt, koji se svake godine organizira od strane Ministarstva hrvatskih branitelja i Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, omogućio je učenicima da se upoznaju s poviješću grada, obuhvaćajući i najteže i najtužnije periode.

Tijekom dva dana posjeta, učenici su se detaljno upoznali s poviješću Vukovara, posebno s Bitkom za Vukovar i njezinim tragičnim epilogom. Posjetili su memorijalna mjesta poput Nacionalne memorijalne bolnice Juraj Njavro, Vodotornja, Kukuruznog puta, Borovo Commercea, Trpinjske ceste, Ovčare i Memorijalnog groblja, kako bi odali počast svim žrtvama.

U sklopu posjeta, učenici su zapalili svijeće u spomen na varaždinske branitelje pokraj spomenika na Trpinjskoj cesti, kao i svim poginulima na Memorijalnom groblju. Također, kako bi cjelokupno iskustvo bilo obogaćeno, organizirana je i disko večer na Dunavu.

Dvodnevno druženje završilo je Školom mira i kvizom, u kojem su predstavnici IV. OŠ Varaždin osvojili četvrto mjesto. Razrednice Sara Mlakar, Silvija Špiranec, Natalija Lovreković te knjižničarka Marina Mavrek pohvalile su učenike osmih razreda za njihovo dostojanstveno ponašanje tijekom terenske nastave.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.