eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu 4 na Četvrtoj

0
73
views

Učenici 1.a i b, te 2.b razreda IV. OŠ Varaždin sudjelovali su u eTwinning projektu “Uz čitanje riječi rastu 4”. Cilj projekta bio je promicati čitanje kod djece, izgraditi čitalačku kulturu i razviti kritičko mišljenje. Kroz raznovrsne aktivnosti, učenici su se upoznali s bogatim svijetom književnosti i stekli nove vještine.

Tijekom projekta, učenici su obilježili i prigodne datume, među ostalim i Mjesec hrvatske knjige i Međunarodni mjesec školskih knjižnica kada su učenici prvih razreda dobili svoje članske iskaznice i posudili svoje prve slikovnice, Božić uz Božićnu čajanku za prvašiće, Svjetski dan čitanja naglas, Svjetski dan čitanja bajki, pripremali se za susret sa spisateljicom Jelenom Kočet Sekovanić i pisali svoje pjesme inspirirane slikovnicom ‘Rasplesane boje.

Jedna od zanimljivijih aktivnosti bila je “Čitalački grafiti”. Učenici su se na kreativan način izrazili kroz grafite koji su reklamirali omiljene naslove knjiga i omiljene likove. Radovi su bili izloženi u školi, a najbolji su odabrani za zajedničku izložbu projekta.

Uz sve ove aktivnosti, učenici su vodili i “Književne putovnice”, u kojima su bilježili svoje dojmove o pročitanom i pratili napredak u čitanju slikovnica i knjiga za slobodno čitanje.

Projekt “Uz čitanje riječi rastu 4” bio je veliko iskustvo za sve učenike koji su sudjelovali. Kroz čitanje i kreativne aktivnosti, učenici su se upoznali s novim autorima i djelima, proširili svoje znanje i razvili maštu. Osim toga, projekt je potaknuo suradnju i timski rad među učenicima te im pomogao da uspostave čvršću vezu s knjigama.

Sve aktivnosti projekta, kao i materijali, dostupni su na TwinSpaceu projekta, web stranici i Facebook grupi. To je vrijedan resurs za sve one koji žele promicati čitanje kod djece i potaknuti ih na kreativno izražavanje.

Projekt “Uz čitanje riječi rastu 4” još jednom je dokazao da je čitanje aktivnost koja bogati život, spaja ljude i inspirira maštu. Zahvaljujući ovom projektu, učenici IV. OŠ Varaždin stekli su novu ljubav prema knjigama i razvijali čitalačke vještine.

 

Marina Mavrek

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.