Učenici 3. razreda IV. osnovne škole Varaždin uspješno završili projekt Financijska pismenost osnovnoškolaca

0
122
views

Prije dvije godine započeli smo suradnju s neprofitnom organizacijom – Ekonomskom klinikom iz Zagreba koja za učenike nižih razreda osnovne škole organizira projekt ‘Financijska pismenost osnovnoškolaca’ radi poticanja financijskog opismenjavanja djece. Projekt ‘Financijska pismenost osnovnoškolaca’ našao je svoje mjesto i ove školske godine u razrednim odjelima trećih razreda IV. osnovne škole Varaždin.

Cilj projekta bio je educirati djecu o osnovnim financijskim i ekonomskim pojmovima te tako im potaknuti financijsko opismenjivanje.

Tijekom projekta, učenici su kroz interaktivne radionice uz pomoć učiteljica i školske knjižničarke obrađivali teme poput: Potrebe i želje, Novac, valute i kartice, Banke, krediti i štednja i Pametni potrošač.

Projekt se održao u online izdanju, a učenici su koristili interaktivne edukativne materijale te su kroz zabavne zadatke, igre i vježbe učvrstili stečeno znanje.

Učenici su, osim učenja o financijama, sudjelovali i u humanitarnoj akciji tijekom ožujka i travnja. Donirali su 154 eura udruzi Marijini obroci za pomoć gladnoj djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta. Tom su akcijom uspjeli nahraniti 7 djece. Hvala našim učiteljicama Tihani , Lidiji, Silviji i Snježani, učenicima 3. abc razreda i njihovim roditeljima na velikodušnoj donaciji! U sklopu akcije pogledali su i dirljivi dokumentarni film ‘Dijete 31’ koji govori o velikom projektu, kojim Marijini obroci (Mary’s Meals) pomažu milijunima djece u Malaviju, Keniji i Indiji. Zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera nastoji se ublažiti jedan od najvećih problema današnjice – glad.

Zahvaljujući projektu, učenici su razvili pozitivne financijske stavove i ponašanja te su naučili kako se odgovorno ponašati s novcem te stekli nova znanja i vještine koje će im koristiti u životu.

S obzirom na postignute rezultate, suradnja s Ekonomskom klinikom nastavit će se i sljedeće školske godine.

Marina Mavrek

 

 

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.