Svijet po mom – DINA MAJCEN 6.B

0
1199
views

SVIJET PO MOM

Današnji svijet veoma me rastužuje. Zašto? Pa zar ne vidite, osvrnite se jer ja se jesam. Naš planet svakim je danom bolesniji, ali kako nikome nije stalo. Tolike gladne i bolesne djece, zar to nitko ne vidi? Ratovi, ubojstva, rasizam…, kuda to vodi današnji svijet.
Kad bi barem svijet bio imalo po mom, kad bi barem imala tu moć na dlanu svom. Pa, ako ste barem spremni poslušajte kakav bi to bio svijet. Naš planet bio bi čist i lijep, uvenuo ne bi nikada ni jedan cvijet, tople zrake sunca ljubavlju i dobrotom obasjale bi čitav svijet. Djeca, sva bi sretna bila i u slozi, dobroti, ljubavi i poštenju živjela. Gladi, bolesti, zlostavljanja, tuge, ratova, rasizma nikada bilo ne bi…, u mom svijetu ljudi za takve grozote znali ne bi. U školama sva bi djeca bila ista a i svakako malo manje učila. Moj svijet bio bi poput jednog razreda koji je složan i zalaže se jedan za drugoga.
Eto, tako bi funkcionirao svijet po mom. Ja se trudim svakim danom da svijet bude što sličniji  svijetu kakovog bi ja željela da bude, te potičem druge da čine isto.

DINA MAJCEN 6.B

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.