Anamarija Višnjić, učenica IV. OŠ Varaždin, nominirana za Nagradu „Luka Ritz“

0
1527
views

Anamarija Višnjić je učenica 8. b razreda IV. osnovne škole u Varaždinu. Njezin se rad i trud prati još od početka školovanja, a ove je godine bila nominirana i za nagradu „Luka Ritz“ koja se dodjeljuje za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Dodjela Nagrade bila je krajem lipnja te, iako Anamarija nije odabrana, iznimna je čast i za same učenike, ali i za čitavu školu i sama nominacija za ovu Nagradu. Anamarijin rad i trud prepoznala je škola, ali i stručni žiri koji dodjeljuje Nagradu. U to je ime IV. osnovna škola dobila novčanu nagradu na temelju koje će se i dalje raditi na promicanju tolerancije, provoditi programe i educirati osoblje.

Ponos IV. osnovne škole

Anamarijin razrednik Nenad Škerbić opisuje ju kao marljivu, skromnu, požrtvovnu i pametnu mladu djevojku koja je oduvijek impresionirala svojim izvanrednim rezultatima i trudom. Svoje je zadatke uvijek shvaćala ozbiljno. Razrednik se prisjeća izbora za Vijeće učenika u petom razredu kada se Anamarija dobrovoljno javila i sljedeći dan došla u školu s razrađenim idejama predstavljenima na plakatu. „Učenici to obično shvate kao samo maleni dodatni zadatak, ali Anamarija je navela konkretne ideje kako školu dodatno približiti djeci i poboljšati.“, kaže razrednik. I drugi su učitelji ponosni na Anamariju. Ozbiljno pristupa svim predmetima, pomaže drugim učenicima i nije iznenađujuće da je nominirana za Nagradu „Luka Ritz“.

Impresivna učenica brojnih interesa

Anamarija je prošla sve razrede s odličnim uspjehom. Sudjeluje u brojnim školskim i izvanškolskim aktivnostima. Ona je glavna urednica novinarske grupe i uređuje školski časopis „Školski puls“, pohađa Glazbenu školu u Varaždinu gdje uči svirati violončelo, a strane jezike dodatno usavršava u Školi stranih jezika Žiger. Slobodno vrijeme provodi s prijateljima i mlađim sestrama kojima redovito pomaže u učenju. Svoje bi školovanje željela nastaviti u Prvoj gimnaziji Varaždin, a kasnije razmišlja o Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Teško je ostati ravnodušan na toliku ambicioznost, volju i trud koje pokazuje Anamarija. No, posebno impresionira njezina skromnost. Svakako želi zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima, razredniku, učiteljima i ravnateljici te kaže da su oni posebno zaslužni za njezin uspjeh.

Ponosni smo što je Anamarija učenica IV. osnovne škole i sudeći prema trenutnim rezultatima i uspjehu, vjerujemo da je ovaj tekst samo jedan od sljedećih brojnih tekstova o njezinom uspjehu!

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.