Mali vrt za održivo sutra – drugi i treći razredi u projektu Udruge Gredica

0
992
views

Udruga Gredica, u partnerstvu sa 4 osnovne škole grada Varaždina provodi obrazovne sadržaje za održivi razvoj za učenike nižih razreda, vezano uz promjene u prirodi i radove u vrtu. Iskustvenim učenjem u vrtu te aktivnim zapažanjem stanja u prirodi i njihovom okruženju učenici odrađuju teme iz nastavnog plana i programa. Svako razredno odjeljenje je zasadilo i  njeguje jednu gredicu. U projektu, uz IV.OŠ Varaždin, sudjeluju II, III. i VI. OŠ Varaždin.

Učenici redovito njeguju svoje gredice te obavljaju potrebne vrtlarske radove. Pratili smo učenike 2.c u njihovoj vrtlarskoj aktivnosti gdje su proučavali jesenske plodove u vrtu (cvjetača, kelj, brokula, peršin, ukrasne tikvice). Pobrali su sjemenke suncokreta i pospremili ih te će njima hraniti ptičice zimi za koje će dobiti i kućice. Sjemenke bosilja su pospremili za proljeće uz razgovor o čudesnoj moći sjemenke. U teglice su posijali sjemenke graha pa će ih njegovati u učionici te ponoviti pritom što su učili o uvjetima života. Nastavu su završili sadnjom sadnice hrasta kitnjaka i tako podržali akciju Zasadi drvo, ne budi panj.

U projektu sudjeluju učenici drugih i trećih razreda naše Škole. Osim redovitih aktivnosti u vrtu, odlaze i na terensku nastavu te su tako početkom listopada posjetili OPG Lukač gdje su razgledali imanje i upoznali autohtone pasmine domaćih životinja te njihove prehrambene i životne navike. Sudjelovali su i u radionici izrade humusa od kalifornijskih glista. Kako izgledaju aktivnosti Gredice te fotografije s terenske nastave možete pogledati u galeriji.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.