Jana Masten pobjednica natjecanja Europa u školi

0
934
views

Jana Masten kao pobjednica u kategoriji 5. i 6. razredi 

Učenica IV. osnovne škole Varaždin, Jana Masten, pobijedila je u kategoriji Likovni izričaj za 5. i 6. razred osnovne škole. Izradila je rad na temu život u budućnosti tehnikom akvarel, tempera. Prikazala je nove oblike mobilnosti, življenja i komunikacije te je nacrtala svoju viziju kako će izgledati svijet u budućnosti. Naravno, ne bi uspjela pobijediti bez tako dobrog mentora kao što je učiteljica Jana Đurđević koja joj je pomogla u svladavanju likovnog zadatka. 

Natjecanje: Europa u školi 2021-Digital EU-and YOU?! 

Europa u školi kreativno je natjecanje koje se u hrvatskoj provodi već 27 godina. Ove godine Europa u školi poticala je djecu na kreativnost pod motom: Digital EU – and YOU?! Učenici su se natjecali u literarnom, likovnom i glazbenom izričaju. Mlađi učenici nagrađeni su knjigama, igrama i umjetničkim materijalima, a stariji učenici uzbudljivim putovanjima i seminarima. 

Pandemija Covid 19 i digitalizacija 

Pandemija Covid 19 pokazuje koliko je digitalizacija važna za život. Nova i moderna tehnika pokazuje nam da unatoč zahtjevu za održavanje distance možemo učiti i raditi bez poteškoća. Učenici su dobili zadatak povezati digitalizaciju u svoje radove te tako odgovoriti na pitanja: Može li robot zamijeniti ljudskog prijatelja? Kako su mediji promijenili našu komunikaciju te kakav utjecaj ima digitalizacija na naše okruženje? 

Likovna umjetnost 

Jedan dio likovne umjetnosti je i slikarstvo putem kojeg slikari izražavaju svoje emocije i strast. Svaki pravi umjetnik svojim radom može iskazati svoje mišljenje i nadahnuće, a to je upravo učinila Jana. Njezin rad poveo nas je u novi svijet digitalizacije u njezinoj mašti. 

Elena Weiser, 6.a 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.