Drugo mjesto u državi iz Biologije, prvakinja u standardnim i latinoameričkim plesovima… Predstavljamo Elenu Weiser

0
536
views

Elena Weiser, svestrana učenica IV. OŠ Varaždin, ostvarila je brojne uspjehe u školskom i sportskom životu te smo tim povodom razgovarali s njom o natjecanjima, radnim navikama i užurbanom dnevnom rasporedu.

 

  1. Možeš li mi reći nešto o sebi?

Imam 14 godina, završila sam sedmi razred, odlična sam učenica, prolazima s 5,0, sudjelovala sam u mnogim natjecanjima znanja. Uz to sam i plesačica u svih 10 natjecateljskih plesova i članica Hrvatske sportske plesne reprezentacije.

  1. Do sada si bila na mnogo natjecanja, koja su ti najviše ostala u sjećanju?

Najviše u sjećanju mi je ostalo moje prvo natjecanje, to je bilo plesno natjecanje. Zatim moje prvo natjecanje u znanju iz područja matematike za 4. razred osnovne škole, prvo Županijsko natjecanje iz područja geografije za 5. razred osnovne škole, moje prvo Državno natjecanje iz plesa, te naravno Državno natjecanje iz biologije.

  1. Kako si se i koliko pripremala za pojedino natjecanje?

Za natjecanja u znanju obično učim svaki dan malo, no za Državno natjecanje iz biologije sam se posebno pripremala. Učiteljica Branka Getoš puno me pripremala, izvodile smo brojne pokuse i istraživanja. Učila sam iz udžbenika različitih izdavača i riješila sva pitanja i zadatke iz radne bilježnice za 7 razrede. Ovim putem želim se zahvaliti učiteljici Branki Getoš na trudu i znanju koje mi je prenijela i tako me kvalitetno pripremila za Državno natjecanje. Učila sam puno: i kod kuće i u školi i u automobilu, svaki trenutak kad bih imala nešto vremena. Izradila sam svoje bilješke koje sam ukrasila uz prikladne skice i slike, što mi je puno pomoglo i učenje učinilo zanimljivim. Za plesna natjecanja pripremam se svaki dan. Uz to odlazim na mnogobrojne plesne kampove i vježbam kod kuće.

  1. Na kojim si natjecanjima postigla najveće uspjehe?

Najveći uspjeh koji sam postigla u znanju je 2. mjesto na Državnom natjecanju iz biologije. Ponosna sam i što sam svake godine prošla na Županijsko natjecanje iz geografije. U plesu osvojila sam titulu apsolutne prvakinje RH u standardnim plesovima i apsolutne prvakinje RH u latinoameričkim plesovima, te sam četverostruka viceprvakinja RH u istim kategorijama u paru.

  1. Bila si na državnom natjecanju iz biologije. Možeš li podijeliti svoje iskustvo natjecanja na državnoj razini?

Državno natjecanje je nezaboravno iskustvo. Bilo je vrlo zanimljivo jer sam cijelo vrijeme bila okružena učenicima iz drugih škola koji imaju iste interese kao i ja. Upoznala sam puno novih prijatelja i uživala sam u zasluženom odmoru.

  1. Ti si plesačica, kojim se plesom baviš i gdje?

Treniram latinoameričke i standardne natjecateljske plesove u Plesnom centru Zagreb by Nicolas. Tri puta tjedno treniram u Zagrebu i tri puta tjedno u Varaždinu. Uobičajeno treniram 3h dnevno, a vikendom cijeli dan.

  1. Jesi li osvojila neke nagrade?

Osvojila sam brojne nagrade, medalje i pehare. Plešem latinoameričke i standardne plesove  već 9 godina, a od 3. razreda plešem u paru s plesnim partnerom Andrejom. Često se natječem i na međunarodnim natjecanjima gdje također osvajam odlične rezultate, zahvaljujući brojnim uspjesima članica sam Hrvatske sportske plesne reprezentacije.

  1. Čini se da mnogo učiš i treniraš, no čime se baviš u slobodno vrijeme?

Zapravo i nemam slobodnog vremena. Kada mi završi nastava sjednem u auto i roditelji me voze na trening u Zagreb, a učim na putu do dvorane. Slobodno vrijeme imam tijekom praznika, tada volim čitati, pisati scenarije, snimati i montirati smiješne vijesti koje predstavljaju satiru na neke događaje u svijetu. Vijesti često snimam sa svojim prijateljem Oliverom. Slobodno vrijeme najčešće koristim kako bi nadoknadila sve što ne mogu obaviti za vrijeme mojeg užurbanog tjedna, a to je druženje s prijateljicama i zakašnjele proslave rođendana na kojima nisam mogla sudjelovati…

  1. S obzirom na svoja iskustva i uspjehe, imaš li neku poruku za učenike naše škole?

Sve se može kad se hoće! Ne posustajte, uvijek se trudite i dajte sve od sebe jer sam sigurna da će vam se to  isplatiti, no ne zaboravite uz to uživati. Ono što mene potiče da nastavim dalje je ljubav prema onome što radim i želja da svakog dana budem sve bolja i bolja u tome što radim.

Uz iskreno divljenje zbog predanosti, marljivosti, visokih intelektualnih i sportskih sposobnosti zahvaljujemo Eleni na vremenu koje je odvojila za školske novine i ovaj intervju, a i za novinarske radove za koje uvijek nađe vremena u svom rasporedu.

Gordana Miletić

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.